ROTO félig eltemetett tartályok

Tűzivíz rendszer, ivóvíz tartály és víztartály esetén gyakran előfordul, hogy nem áll rendelkezésre elegendő hely a tartály teljes eltemetéséhez, vagy a projekt költségeinek csökkentése érdekében spórolnunk kell a telepítési költségeken. Ebben az esetben a ROTO által kínált megoldás az, hogy a tartályt csak részben temetjük el, az alábbi módon.

  1. Készítsen egy 1,6 m mélységű építőgödröt (körülbelül 26,0 m x 4,0 m méretekkel).
  2. A tüzivíz-rendszer telepítése előtt gondosan vizsgáljuk meg a talaj összetételét és jellemzőit. A gödör aljának síknak, keménynek kell lennie. Ha a talaj kevésbé terhelhető, akkor szükséges javító réteget készíteni kavicsanyaggal vagy törött kővel (0–32 mm vastagságban) 40 cm vastagságban. A réteget 40 MPa sűrűségre kell tömöríteni.
  3. A stabil és kemény aljzaton készítsen homokágyréteget (5-10 cm), hogy kiegyenlítse a terepet. Mivel a tartályok soros kapcsolatban vannak, ajánlott beton alapot készíteni a tartályok alá (10-20 cm vastagságban).
  4. Telepítse a tüzivíz tartályokat (2 x 55.000L) a kialakított gödörbe. Győződjön meg róla, hogy a tartályt a megfelelő jelöléseknél emelje (fehér kampó mindkét oldalon).
  5. Helyezze el a tartályokat a helyükre, és készítsen és kösse őket össze. Vagy a megrendelt karimás csatlakozókat csavarozza össze.
  6. A talajba való visszatöltés 4-8 mm vagy 8-16 mm-es kavicsanyaggal történik. A visszatöltést a tartály harmadáig kell elvégezni, közben a víztartályokat tiszta vízzel kell feltölteni. A vízszint és a töltőanyag szintje közel azonos szinten kell lennie a tartályfalakra ható erők kiegyenlítése érdekében.
  7. Az egész tartályt be kell fedni 4-8 mm vagy 8-16 mm-es visszatöltőanyaggal.
  8. A visszatöltőanyag tetejére helyezzen geotextíliát azzal a céllal, hogy megakadályozza, hogy a töltőanyag belemosódjon.
  9. A geotextíliára földet helyezhet. A szívócső telepítéséhez győződjön meg róla, hogy készít támasztékot. Javasoljuk egy betonfal vagy hasonló készítését annak érdekében, hogy megelőzzük a szívócső eltörését.
  1. TALAJ 20 cm
  2. Geotextília (fehér vonal)
  3. Kavics 4-8 mm 135 cm
  4. Homokágy vagy beton 5-10 cm (vagy 20 cm beton)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük